Наркоман се ваксинирал 23 пъти в Словения

https://crimesbg.com/po-sveta/narkoman-se-vaksiniral-23-pati-v-sloveniya/44663 Crimesbg.com
Наркоман се ваксинирал 23 пъти в СловенияХероинозависим мъж от Словения бил имунизиран 23 пъти срещу Ковид-19, съобщи електронното издание „Дело“.

Млад човек пък посочи,, че бил ваксиниран вече четири пъти, а от май в Словения масово се търсели хора, които да бъдат имунизирани от името на друго лице.

Словенските медии шокираха обществеността, разкривайки афера, свързана с ваксинацията против коронавируса. Повечето хора, които се съгласявали да получат доза от името на друг човек, получавали по няколкостотин евро, били социално слаби и бедни, като така си осигурявали препитанието.

Порталът „Дело“ изнася пример с наркозависим от Любляна, който бил ваксиниран 23 пъти с документите на други хора, които не искат, но по този начин получават сертификат. Журналистите посочват пропуски при идентификацията на лицата, които се имунизират.Словенските власти все още не са коментирали тези медийни публикации.

До момента Словения е ваксинирала около 50% от жителите си, с което заема първо място в региона. Там обаче са и най-строгите изисквания, като например – ваксинацията за държавните служители е задължителна, на бензиностанция може да се зарежда само с ковид-сертификат, тест или документ за прекаран вирус и др.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.