Нови мерки в Австрия за лицата, контактни със заразени с коронавируса

https://crimesbg.com/po-sveta/novi-merki-v-avstriya-za-licata-kontaktni-sas-zarazeni-s-koronavirusa/45660 Crimesbg.com
Нови мерки в Австрия за лицата, контактни със заразени с коронавируса
 

 


 

В Австрия от днес са в сила нови правила за лицата, които са били в контакт със заразени от новия коронавирус, съобщи БТА. За тези, които са били в пряк контакт със заразено лице (т.нар. група К1), задължителната карантина се съкращава на пет дни. Досега този срок беше двойно по-дълъг. След петия ден е задължително да бъде направен писиар тест и при отрицателен резултат карантината се прекратява. Отпадат мерките за лицата от кръг К2 – хората, които са били в контакт с лица от кръга К1. До днес лицата от К2 не бяха поставяни под карантина, но бяха длъжни да ограничат контактите си, да избягват търговската мрежа, обществения транспорт и местата с голямо струпване на хора, като непрестанно следят здравословното си състояние и съобщят за появата на някакви симптоми, сочещи възможност от зараза с КОВИД.

Тези нови мерки за контактните лица бяха приети поради влезлите в сила по-строги ограничителни мерки за достъп до различни мероприятия и за задължително носене на маски от типа ФФП2.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.