Нови забавлявания за празника средата на есента в град Фошан

https://crimesbg.com/po-sveta/novi-zabavlyavaniya-za-praznika-sredata-na-esenta-v-grad-foshan/44673 Crimesbg.com
Нови забавлявания за празника средата на есента в град Фошан
 

 


 

Средата на есента е един от традиционните празници в Китай. Много от характерните за него вековни традиции продължават да се спазват и днес, например семействата се събират заедно за вечеря, след това излизат навън, гледат пълната луна и ядат лунни сладкиши. В момента обаче младите хора не само спазват обичаите, но търсят и нови забавления.

На 20 и 21 септември например един мол в град Фошан организира събитие под мотото „Поетичен клуб под луната“, което включваше различни социални дейности за младите хора, като слушане на музика, отгатване на гатанки и др. В същото време за посетителите вечерта имаше специални програми, например „светлинна обиколка с дракон“.

 

 

 

Ли Уънтао изработва цветни фенери, използвайки традиционни древни техники, типични за Фошан. Той има временна работилница в мола, където обучаваше в занаята посетителите и им бе предоставил възможност да закупят изработени от него изделия за празничната нощ.

 
Нови забавлявания за празника средата на есента в град Фошан

Съвременните младежи са отговорни по отношение на много неща в обществото, включително и храненето. Те например водят по-екологичен и по-устойчив начин на живот и подържат по-добри хранителни навици, за да подкрепят целта на страната за постигане на въглероден неутралитет до 2060 г.

 

От 16 до 26 септември в същия мол над 35 ресторанта и кафенета включиха в менюто си екологично чисти храни и някои ястия с изкуствено месо. Освен това въведоха нови изисквания, например клиентите да носят собствени чаши. Повечето ястия в менютата насърчаваха екологичния начин на живот и по-добрите хранителни навици.

 

Благотворителното събитие „Re-Pizza“, което е популярно сред китайските фенове на храната, се провежда за трета поредна година. Този път основна съставка на пиците бе растителното месо, а цената за една порция бе от 5 юана нагоре. Всички приходи от продажбите бяха дарени на „Глобалната мрежа на хранителните банки“. Младите жители на Фошан имаха и възможност да отидат на пазара за екологични продукти следобедите от 19 до 20 септември и да закупят от уникалните деликатеси. Освен това авторът на комикси Ху Цинлин им бе подготвил специални творби за местните ястия и навици на хранене.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.