От 2022 г. БДЖ пуска 4 нови бързи влака, два от тях са сезонни до Бургас

https://crimesbg.com/po-sveta/ot-2022-g-bdzh-puska-4-novi-barzi-vlaka-dva-ot-tyah-sa-sezonni-do-burgas/44483 Crimesbg.com
От 2022 г. БДЖ пуска 4 нови бързи влака, два от тях са сезонни до Бургас4 нови бързи влака, 2 от които сезонни, пуска БДЖ от 2022 г. Това става ясно от проекта за график на движение на влаковете през следващата година. Той и публикуван за обществено обсъждане на сайта на компанията.

През 2022 г. за превоз на пътници компанията осигурява 577 влака на ден, отделно е заложено да се движат още 16 международни композиции. 82 от влаковете ще са бързи, от които 4 сезонни, а пътническите са 124. Крайградските пътнически влакове са 371.Основните промени в проекта на графика са свързани с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната, съобщават от компанията.

Нов директен бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив и обратно пуска БДЖ догодина. Той ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар.  Осигурява директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление. Чрез движението на тези влакове значително ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

Целта на публикуването на проект на графика е да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с предложения. Те се приемат до 11 октомври.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.