Румънският град Тимишоара въвежда пак забрана за движение през нощта през уикендите

https://crimesbg.com/po-sveta/rumanskiyat-grad-timishoara-vavezhda-pak-zabrana-za-dvizhenie-prez-noshtta-prez-uikendite/44661 Crimesbg.com
Румънският град Тимишоара въвежда пак забрана за движение през нощта през уикендите
 

 


 

След рязко увеличение на новите случаи на КОВИД-19 западният румънски град Тимишоара върна строгите противоепидемични мерки, включително полицейския час през уикендите, съобщава сайтът Зиаре.

Окръжният комитет за извънредни ситуации взе решение за въвеждане на мерките, след като нивото за заболеваемост достигна 4,49 на 1000 жители. Така градът въвежда нощна карантина между 20.00 и 5.00 часа през уикенда, а магазините в петък, събота и неделя ще затварят в 18.00 часа.

 

 

 

За да могат да излязат през нощта, жителите на Тимишоара ще трябва да попълнят декларация на собствена отговорност. Разрешава се излизане от дома по професионални причини, за получаване на лекарска помощ или покупка на лекарства, при транзитно преминаване, за придружаване на деца, възрастни хора, болни, хора с увреждания и др.

Прекратява се дейността на закрито на залите за спорт или фитнес.

Полицейски час беше наложен и в други по-малки населени места в окръг Тимиш. Окръгът се намира в червен сценарий със заболеваемост 3,40 на 1000 жители за последните 14 дни.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.