Сирия заема основно място в дневния ред на срещата между Ердоган и Путин

https://crimesbg.com/po-sveta/siriya-zaema-osnovno-myasto-v-dnevniya-red-na-sreshtata-mezhdu-erdogan-i-putin/45914 Crimesbg.com
Сирия заема основно място в дневния ред на срещата между Ердоган и Путин
 

 


 

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посочи, че на утрешната среща в Сочи между президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин ще се обсъжда темата за Сирия с акцент върху Идлиб, съобщиха турските телевизионни канали НТВ и СиЕнЕн-Тюрк. Той добави, че на срещата ще бъдат обсъдени и търговските отношения и може да бъде засегната и темата за Либия.

Чавушоглу е отбелязал това в отговор на журналистически въпроси.

Турският външен министър е посочил също, че продължават контактите на равнище посланик с временното правителство на талибаните в Афганистан. Той е уточнил, че се обсъждат въпроси за хуманитарна помощ, храна, лекарства и нужди преди зимата, като има само устно отправени искания.

На въпрос по повод управлението на летището в Кабул, Чавушоглу е заявил, че преговорите продължават. Той е добавил, че все още има безпокойства за сигурността. Чавушоглу е пояснил, че се извършват чартърни полети, но все още няма условия за редовни полети от летището.

Турският външен министър се е спрял и на въпроса за хуманитарната помощ за Афганистан. Той е заявил, че този въпрос е бил обсъден с Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации, с Червения полумесец и други институции и е фигурирал и в дневния ред на заседанието на кабинета вчера. Чавушоглу е посочил, че е постигнато съгласие основната част от хуманитарната помощ да бъде изпратена със сухопътен транспорт през Пакистан. Той е отбелязал, че този начин е по-бърз и с по-евтин. Чавушоглу е изтъкнал, че в предстоящия период хуманитарната помощ ще бъде увеличена.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.