15 месеца затвор за рецидивист, пазарувал за 785 лева с открадната карта

https://crimesbg.com/regionalni/15-meseca-zatvor-za-recidivist-pazaruval-za-785-leva-s-otkradnata-karta/44450 Crimesbg.com
15 месеца затвор за рецидивист, пазарувал за 785 лева с открадната карта
 

 


 

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия В. Ж. Н. (40 г.) за наказание 1 година и 3 месеца лишаване от свобода ефективно за използване на чужда дебитна карта, от която, без съгласието на титуляра, извършил плащания на стойност 785, 22 лева.

 

 

 

Според доказателствата събрани на досъдебното производство, на 28 и 29 януари 2017 г. В. Ж. Н. от София в условията на продължавано престъпление използвал в Берковица платежен инструмент – дебитна карта, издадена на името на Л. П. Т. от София, без съгласието на титуляра, като пазарувал в местен магазин.

В досъдебното производство не е изяснено кой е извършител на кражбата на банковата карта. Пред съда В. Н. Ж. – с основно образование, безработен и осъждан, се призна за виновен в използването на чуждата карта и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 1 година и 3 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Преди подписването на споразумението обвиняемият е възстановил нанесената щета на титуляра на дебитната карта.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.