1778 бедни в община Горна Оряховица ще получат пакет с хранителни продукти

https://crimesbg.com/regionalni/1778-bedni-v-obshtina-gorna-oryahovica-shte-poluchat-paket-s-hranitelni-produkti/46107 Crimesbg.com
1778 бедни в община Горна Оряховица ще получат пакет с хранителни продукти
 

 


 

Българският червен кръст започна раздаването на индивидуални пакети хранителни продукти в изпълнение на Програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти – 2020“. Програмата е съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица. Раздаването започна на 20 септември във временни пунктове, а списъците с правоимащите са изготвени от Дирекция „Социално подпомагане“, съобщиха от община Горна Оряховица. Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, които получават целева помощ за отопление, хора с увреждания и определена чужда помощ, хора, които отглеждат деца с увреждания, самотни майки, лица и семейства, пострадали от бедствия и др.

Правоимащите ще получат набор от 15 продукта – хранителни продукти и консерви. Пакетите включват брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба. Едночленни и двучленни семейства получават малък пакет с общо тегло 17,540 кг, а за по-големите семейства пакетът е 27,690 кг.

 

 

 

В община Горна Оряховица с хранителни продукти ще бъдат подпомогнати 1778 социално слаби жители. Временният пункт за раздаване на храните в Горна Оряховица се намира в Клуб на пенсионера „Филип Тотю войвода“ на ул. „Вичо Грънчаров“ №19. Там храни ще се раздават до 29 октомври.

В населените места от общината хранителните продукти ще се раздават от 4 до 29 октомври. Обикновено това става в пенсионерските клубове. В селата Стрелец, Паисий, Горски горен Тръмбеш и Горски долен Тръмбеш пакетите с храни ще бъдат доставени от Общината и ще се раздават от 8 до 29 октомври.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.