Акад. Богдан Петрунов: Третата доза ваксина 10 месеца след втората игла

https://crimesbg.com/regionalni/akad-bogdan-petrunov-tretata-doza-vaksina-10-meseca-sled-vtorata-igla/45562 Crimesbg.com
Акад. Богдан Петрунов: Третата доза ваксина 10 месеца след втората игла
 

 


 

Горещо препоръчвам да се сложи и противогрипна ваксина

 

 

 

 

Не е необходимо да се бърза с третата доза ваксина срещу COVID, каза пред БНТ акад. Богдан Петрунов. Според него трябва да са минали поне 10 месеца от втората доза.

С възрастта на д 65 години болните от злокачествени заболявания имат имунен дефицит и трябва да си поставят третата доза, но здравите могат да изчакат до 1 година.

Хората със сърдечни, белодробни и чернодробни заболявания трябва да са приоритет при поставяне на третата доза, каза и някои групи, които работят с повече хора. Изследванията няма да са определящи, защото така или иначе антителата намаляват.

Горещо препоръчвам на всички да си направят и противогрипната имунизация, каза проф. Петрунов.

Не мога да си обясня, че има хора, които са против ваксините, каза той и припомни, че само 10 процента от хората в интензивните отделения остават живи.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.