Акция за почистване на река Струма край Кюстендил

https://crimesbg.com/regionalni/akciya-za-pochistvane-na-reka-struma-kray-kyustendil/45406 Crimesbg.com
Акция за почистване на река Струма край Кюстендил
 

 


 

Почистване на река Струма организира днес неправителствена организация в Кюстендил. Акцията започва в 10 часа от три пункта по поречието на реката. В организацията участва и Община Кюстендил.

Ще бъдат осигурени място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук.

 

 

 

Пластмасовите и стъклени отпадъци ще се събират в отделен цвят чували и ще бъдат транспортирани до пунктовете за вторични суровини в Кюстендил, предава БНР.

Със средствата бъде подкрепено детското отделение на болницата в града.

Битовите и всички останали нерециклируеми отпадъци също ще имат свой цвят чували и ще бъдат транспортирани към съответното депо за боклук, увериха организаторите.

От неправителствената организация от миналата година търсят решение на проблема с голямото замърсяване на река Струма. „Сега имаме нужда от много хора“, казаха още организаторите.

Те посочиха, че преди година акцията е започната само от трима души, а постепенно в нея са се включили много доброволци.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.