Азотна тор се сипе в морето от кораба край Яйлата (Видео)

https://crimesbg.com/regionalni/azotna-tor-se-sipe-v-moreto-ot-koraba-kray-yaylata-video/45793 Crimesbg.com
Азотна тор се сипе в морето от кораба край Яйлата (Видео)
 

 


 

Част от товара на заседналия край местността Яйлата товарен кораб “Вера Су” се изсипва дирекнто в морето докато се пренася към плаващия кран “Антей”. Това показват видеокадри, публикувани на сайта maritime.bg. Започналото късно снощи разтоварване цели да олекоти товара на турския кораб, за да може той да бъде изтеглен без да се наруши целостта на корпуса му.

От видеото ясно се вижда как азотният тор изтича от греблото на крана, през цялото време на движението ѝ между двата кораба, като количеството на разсипания опасен товар във водите край резервата е сериозно.

 

 

 

Вчера излязоха резултатите от взетите проби за азот, които показаха, че към 15 часа на 25 септември има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба, съобщиха от екоминистерството.

 
Азотна тор се сипе в морето от кораба край Яйлата (Видео)

Според плана за спасяването на кораба, азотният тор, който се транспортира в насипно състояние, трябваше да се пакетира в чували. От кадрите е видно как голяма част от него изтича през кофата на крана.

 

Според специалистите, торът може да предизвика бурен цъфтеж на водораслите, при по-голяма концентрация.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.