Цветанов: С тревога наблюдаваме силното разединение на десницата

https://crimesbg.com/regionalni/cvetanov-s-trevoga-nablyudavame-silnoto-razedinenie-na-desnicata/44852 Crimesbg.com
Цветанов: С тревога наблюдаваме силното разединение на десницата
 

 


 

До броени дни ПП „Републиканци за България“ ще обявят решението си как ще се явят на предстоящия парламентарен вот. Председателят на партията Цветан Цветанов подчерта в предаването „12+3“ по БНР, че Републиканци за България принадлежи твърдо към десния политически спектър и че с тревога гледат към силното разединение на десницата, което води до нейното обезличаване.

„Търсим диалог със съмишленици, за да не участваме в нарушаването на политическата координатна система, както се предлага от някои за разбиването на ляво – център – дясно“.

 

 

 

„В момента политическата обстановка ни дава основание да смятаме, че повечето парламентарно представени партии и новите проекти разчитат на емоциите, отрицанието, на безпринципното привличане на електорат. Обезпокоени сме от имитацията на реформи. Притеснени сме от това да не се превърне в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове. За нас е важно, когато участваш в политическия живот на страната, да излизаш с ясни тези, с лица. Нека има сблъсък на идеи и да се очертава по-сериозен хоризонт за страната ни“, допълни Цветан Цветанов.

Той поясни, че от Републиканци за България ще търсят приоритети, които да обединят всички – демографска криза, електронно управление и др.

„Искаме да запазим данъчната политика, да подкрепим бизнеса, да се възползваме от европейската солидарност“, категоричен е председателят на Републиканци за България.

Според него работата на 45-ия и на 46-ия парламент е показала делигитимация на парламентаризма.

„Всичко се правеше само на принципа на отрицанието, не се изведоха основни теми, с които да се търси какво може да обедини политическите формации“, коментира още Цветанов.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.