Евродепутати са инспектирали пункта за ветеринарен контрол на „Капитан Андреево“

https://crimesbg.com/regionalni/evrodeputati-sa-inspektirali-punkta-za-veterinaren-kontrol-na-kapitan-andreevo/44536 Crimesbg.com
Евродепутати са инспектирали пункта за ветеринарен контрол на „Капитан Андреево“
 

 


 

Деветима членове на Европарламента са били днес на инспекция на пункта за ветеринарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от областната администрация в Хасково. Те са били придружавани от областния управител на Хасково инж. Минко Ангелов и от зам.-министъра на земеделието, храните и горите Крум Неделков, информират от областната управа.

 

 

 

Евродепутатите са разгледали обстойно боксовете и условията, в които са поставени преминаващите през границата животни. Целта на проверката е била да се установи дали те се третират хуманно и съобразно европейските директиви. След огледа делегацията е посетила и пункта за почивка на животни, където е огледала помещенията.

В разговор с шофьор на специализиран превоз бяха обсъдени предизвикателствата пред водачите, транспортиращи животни в различните страни от ЕС, добавиха от държавната администрация. Евродепутатите ще внесат своите предложения по темата до Европейския парламент на по-късен етап.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.