Годеницата на певеца Ангел: Той казваше, че му пречи кислородната маска

https://crimesbg.com/regionalni/godenicata-na-peveca-angel-toy-kazvashe-che-mu-prechi-kislorodnata-maska/45784 Crimesbg.com
Годеницата на певеца Ангел: Той казваше, че му пречи кислородната маска
 

 


 

Певецът Ангел почина на 26 септември, а 12 дни по-рано е приет с тежка двойна бронхопневмония в COVID отделението на болница „Княгиня Клементина”. Състоянието му се влошава дни по-късно и е транспортиран в болница ИСУЛ. Близките на певеца имат съмнения относно проведеното лечение в лечебните заведения.

„Той се разболя около 10 септември. Състоянието му беше добро – кашлица, повишена температура, но беше адекватен. За мое и негово успокоение го накарах да си направи снимка, оказа се, че има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка му насрочи домашно лечение с антибиотици. Лекува се около три дни като кашлицата леко намаля, но температурата му остана същата”, разказа годеницата на Ангел – Христина Пейкова, пред Нова тв.

 

 

 

Личната лекарка съветва мъжа да си закупи апарат, който мери сатурацията. Устройството показва между 79 и 90.

„Тя го изплаши, буквално, като му каза, че трябва да влезе в болница. Той се държа още един ден, нямаше задух, нямаше оплаквания. Вечерта на 13 септември започна да има лек задух, да се задъхва, докато ходи, но не е било нещо фатално. Като всеки нормален човек той реши да потърси лекарска помощ. На 14-и отива в две болници, за да бъде приет, но и в двете места му отказват. Казали са му, че няма положителен PCR тест”, разказва още жената.

Мъжът звъни и на тел. 112, на място пристига линейка, която също отказва да го откара в болница. Чрез познати семейството успява да открие място в 5-та градска болница.

„Когато постъпва, веднага му пускат кислород. Правят му и PCR тест, който е положителен, но нито той, нито аз сме виждали този тест. Едва ли не са му казали, че ако се е забавил с още един ден, е щяло да бъде фатално. През цялото време той е на кислород. Ангел започна да ми се оплаква, че му става все по-трудно да диша с маската, но лекарите са му казали, че няма право да я маха”, заяви Христина.

На 23 септември певецът се влошава. Тогава го местят и в болница ИСУЛ. Отново е поставен на кислород, антибиотици и кортикостероиди.

„Още на 23 вечерта той започна да се чувства много зле. Той казваше, че този кислород му пречи, че без маската се чувства по-добре, но не му дават да я махне. Той сподели, че гърлото му е сухо, все едно го режат с нож, и че никой не му налива вода в машината за кислорода. За мен те са го убили на сила”, смята годеницата на певеца.

От 5-та градска болница казват за Нова тв, че се е наложило транспортиране до ИСУЛ, тъй като те нямат интензивни легла и ако се наложи интубация, те не могат да я извършат. От ИСУЛ отказват коментар пред медиите, но са готови да поканят Христина на среща, за да й покажат всички документи.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.