Хонконгска медия: САЩ могат да се поучат от космическата програма на Китай

https://crimesbg.com/regionalni/honkongska-mediya-sasht-mogat-da-se-pouchat-ot-kosmicheskata-programa-na-kitay/44844 Crimesbg.com
Хонконгска медия: САЩ могат да се поучат от космическата програма на Китай
 

 


 

Наскоро хонконгският вестник „South China Morning Post“ публикува статия със заглавие „САЩ могат да се поучат от космическата програма на Китай“ в която се посочва, че като нововъзникваща супер сила в проучванията на Космоса, Китай се надява да си сътрудничи до колкото е възможно с всички страни, включително и САЩ, за да се предотврати надпреварата, особено във военната област, съобщава Радио Китай.

Наскоро тримата тайконавти се завърнаха на Земята, с което приключи тримесечната им мисия в околоземна орбита. Това е крайъгълен камък за китайската космическа програма, се посочва в статията. САЩ обаче не искат да признаят китайските усилия за сътрудничество в областта и изглежда, че по-скоро предпочитат да се конкурират с Китай в сферата. Всъщност Китай покани чуждите учени да се включат в изследванията на китайската космическа станция, след като бъде завършена през следващата година. До момента тази покана е приета от Франция и Аржентина.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.