Марки с лика на ген.Иван Колев ще разнасят писма из целия свят

https://crimesbg.com/regionalni/marki-s-lika-na-genivan-kolev-shte-raznasyat-pisma-iz-celiya-svyat/45295 Crimesbg.com
Марки с лика на ген.Иван Колев ще разнасят писма из целия свят
 

 


 

Най-новата пощенска марка, която е с лика на ген. Иван Колев, предводителя на българската конница и освободителя на Добруджа през 1916 г., ще разнася писмовни пратки до 20 грама из целия свят. В България марката ще се ползва за пратки на печатни произведения с тегло 2-3 кг.

Пощенско-филателното издание се състои от една пощенска марка в блок и специален пощенски печат. Номиналът на марката е 3 лв., а тиражът 5100 броя. „Министерството на транспорта и съобщенията, поставяйки специален пощенски печат, отразява този важен за Добруджа и за родината ни исторически момент – възвръщането на Южна Добруджа към България. Детайл от печата и от самата марка е орденът за храброст. С него са награждавани български воини от 1880 до 1946 г. След 2005 г. е възстановен. Тази изключителна пощенска миниатюра е дело на художника Атанас Атанасов” – каза инж. Светослав Гочев – ръководител на Областната пощенска станция в Добрич. „Орденът за храброст е втори по старшинство в Царство България и четвърти – в Република България” – добави Гочев.

 

 

 

Валидирането на пощенско-филателното издание на тема „160 години от рождението на генерал Иван Колев“ се състоя на 25 септември – Деня на Добрич, преди тържественото заседание на Общинския съвет. Марката беше валидирана от кмета на Добрич Йордан Йорданов и инж. Светослав Гочев.

 
А това е самата марка и плика, в който беше

 

А това е самата марка и плика, в който беше

В фойаето на Художествената галерия беше открита временна пощенска станция и добричлии, които купиха марката с плика получиха нещо унинакално – датата, поставена от печата е 25 септември – преди 81 години Добрич е освободен от румънска окупация, а Южна Добруджа се връща с пределите на България през 1940 г. Печатът ще остане в централната поща в Добрич още три дни.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.