Осъден вече хакер: Деца могат да направят пробив във фирми и институции

https://crimesbg.com/regionalni/osaden-veche-haker-deca-mogat-da-napravyat-probiv-vav-firmi-i-institucii/45324 Crimesbg.com
Осъден вече хакер: Деца могат да направят пробив във фирми и институцииЗа 30 секунди става един пробив в базата данни на фирми и институции, призна един вече осъден хакер в предаването „България говори“ по БНТ – Инста Килър. Сега той иска да промени живота си на 180 градуса, да се занимава със спорт и други неща.

Един хакер може да очерни живота на една държава – не чак да я съсипе, констатира известният Инста Килър.Деца съм виждал да правят пробив в системите на българските институции. Това са непълнолетни лица, обясни гостът в предаването.

Хакерът препоръча такива фирма да си наемат поне един човек, който да отговаря само за киберсигурността.

Времето за достигането до всяка данна на някой човек е строго индивидуална – зависи дали човек има профил в интернет, дори да няма такъв – пак е възможен пробив, по друг път.

Уязвими сте, ако някой ви е таргетирал, поясни Инста Килър.

„Хакерът си е винаги хакер, няма бивш хакер“, смята той.

По летищата по света дебне винаги един хакер и събира данни за определен индивид. В България такова нещо няма.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.