Откриха обновения двор на Детска градина „Слънце“ в Павликени

https://crimesbg.com/regionalni/otkriha-obnoveniya-dvor-na-detska-gradina-slance-v-pavlikeni/44826 Crimesbg.com
Откриха обновения двор на Детска градина „Слънце“ в Павликени Един от най-красивите дворове на детски градини в България беше официално открит в Павликени. Церемонията за тържественото освещаване на две детски площадки със съоръжения, изградена достъпна среда, благоустрояване и ремонт на оградата в двора на детска градина „Слънце” се проведе в града. Лентата за откриване на обекта прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и директорът на градината Грета Георгиева, съобщават от местната управа.

Изграждането на новите площадки с детски съоръжения се реализира по проект „Красива България”, 2021 година, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 127 522 лева, от които 71 578 лева са съфинансиране от Община Павликени.С реализираните проектни дейности са изградени две детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Непосредствено до всяка площадка е изграден и по един пясъчник. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра, клатушки, занимателни панели, влакче, катерушка, къщички тип „гондола“, беседки, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците.

Чрез изграждането на стоманобетонова рампа е създадена достъпна среда за ползвателите на услугите в двора на детската градина и е улеснен достъпът до сградата, както на малките деца, така и на родителите с детски колички.

Около площадките е изградена нова алейна мрежа. Оградата на детската градина е изцяло ремонтирана.

С реализацията на дейностите по проекта е осигурено необходимото пространство на децата за безопасна и пълноценна игра на открито. Създадени са и работни места, тъй като 1/3 от лицата, работещи на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

Чрез по-стари проекти вече беше санирана сградата на детската градина, а в другата част на двора бяха изградени детски площадки и алейна мрежа.

„Радвам се, че днес можем да се поздравим с финала на работата по двора на ДГ „Слънце“. Пред очите ви е резултатът, за който много експерти се трудиха с ясното съзнание, че допринасят за това най-младите жители на Павликени да израстват в благоприятна среда, която стимулира развитието им и ги кара да се чувстват щастливи и спокойни“, каза в словото си кметът инж. Емануил Манолов.

Директорът Грета Георгиева отправи благодарност към кметството, изпълнителните на строителството, проектантите, фирми – дарители и други приятели на учебното заведение.

Важен принос за хубавия външен вид на двора имат и художниците баща и син Пламен Петров и Габриел Петров, които с красиви стенописи украсиха пространството. В творбите си те са вплели традиционни фолклорни мотиви като северняшкото хоро и шевицата, както и образи от любими детски народни приказки.

Със завършването на проекта Община Павликени продължава мисията си да инвестира в развитието на най-младите свои жители.

Само за последните 12 месеца в град Павликени бяха изградени една спортна и детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Шейново“, детски кът в кв. „Долна поляна“, както и фитнес площадка с кът за отдих на ул. „Хаджи Димитър“.

Интензивна програма за изграждане на спортни и детски площадки предвижда и за 2022 г. Община Павликени. Планирано е създаването на кът за отдих с детска площадка в Младежкия парк, детска площадка в зелената площ на кръстовището на ул. „Александър Стамболийски“ и „Христо Ботев“. Подготвят се проекти и за детски площадки в селата Димча, Батак, Вишовград и редица други инициативи.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.