Партньори от 4 страни идват в Г. Оряховица по училищен проект за мобилност

https://crimesbg.com/regionalni/partnyori-ot-4-strani-idvat-v-g-oryahovica-po-uchilishten-proekt-za-mobilnost/45259 Crimesbg.com
Партньори от 4 страни идват в Г. Оряховица по училищен проект за мобилност
 

 


 

15 ломоносовци бяха на практика в Малага, Испания

Партньорски организации от Испания, Италия, Гърция и Кипър ще гостуват на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Ломоносов“ – Горна Оряховица в рамките на проект за професионално образование и добиване на компетенции в реална работна среда. На срещата, която ще се проведе на 28 и 29 септември т. г., ще се отчетат резултатите и ефективността от двегодишната работа на екипа по програма „Еразъм+“, съобщиха от гимназията. 

 

 

 

Проектът е партньорство между обучителни организации и работодатели от Испания, Италия, Гърция, Кипър и България за периода от 01.09.2019 до 31.08.2021г. , но поради пандемичната обстановка е удължен до месец април 2022 година, уточняват от екипа.

 
Учениците получиха сертификати за придобита квалификация

 

Учениците получиха сертификати за придобита квалификация

     По една от заложените дейности група от 15 ученици от гимназията проведоха своите практики във фирми в град Малага, Испания, в периода от 22.06.2021 до 13.07.2021г.. Тийнейджърите от 10 и 11 клас  от  специалностите Компютърна техника и технологии, Приложно програмиране и Промишлена електроника в продължение на 15 работни дни трупаха опит в реална работна среда.

 

Учениците бяха разпределени във фирми, работещи в областта на програмирането, поддръжката и ремонта на офис техника, където приложиха на практика придобитите знания по професията. „Въпреки усложнената пандемична обстановка учениците преминаха успешно през различните етапи на адаптиране в нова и непозната среда, всекидневна комуникация на английски език – лексикален и терминологичен, надграждане на професионалните знания и умения и опознаване на историята, традициите, обичаите и кухнята на екзотична Испания, разшириха културните познания и представата си за държавите членки на Европейския съюз“, казаха преподавателите им .

 

В края на мобилността учениците получиха Europass mobiliti и Сертификати от проведената практика . „Ние сме сигурни, че благодарение на тези документи и придобитите знания и опит ползвателите ще повишат шансовете си за бърза и успешна реализация на българския и европейския пазар на труда“, казват от екипа на гимназията.

 

Проектът Skills Act 4 VET има амбицията да прекрои начина на краткосрочна мобилност в опит, което позволява на учениците да се възползват максимално от своята мобилност за обучение и опит в чужбина чрез придобиване на по-дълбоко лично съзнание и разбиране за собствените си умения.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.