Пенчо Милков награди най-добрите гребци на Русе

https://crimesbg.com/regionalni/pencho-milkov-nagradi-nay-dobrite-grebci-na-ruse/44901 Crimesbg.com
Пенчо Милков награди най-добрите гребци на РусеКметът Пенчо Милков отличи най-добрите гребци на Русе. Това са Лазар Пенев от клуба по академично гребане „Локомотив“, който стана европейски шампион в дисциплината скиф, и Преслав Георгиев от клуба по кану-каяк „Локомотив” – пети на Световното първенство в Португалия.

„Радвам се, че след срещата ни през юли успя да постигнеш това, което обеща пред нас и пред себе си“, така кметът коментира успеха на Лазар Пенев. На европейското първенство в Крушвица, Полша, той измина дистанцията от 2 км за 7:02,03 минути.„Това състезание не е като световното, в него има гонка след гонка, за което се изисква много добра подготовка, за да издържат състезателите“, коментира треньорът му Цоню Григоров.

Пенчо Милков награди най-добрите гребци на Русе

Другият голям успех за русенската гребна школа бе петото място на Преслав от световното първенство.

Пенчо Милков награди най-добрите гребци на Русе

„Класирах се за финала на 2 хилядни и там дадох всичко от себе си“, скромно сподели кануистът.

Треньорът му Евгени Недев разказа за силния страничен вятър по време на състезанието, който е бил допълнително предизвикателство.

За постиженията им кметът награди Лазар със златна значка и връчи на Преслав парична премия с пожелание да умножават успехите си.

Двете момчета са родени в Русе, възпитаници на спортното училище „Майор Атанас Узунов“ и тренират на езерото в Лесопарк Липник. Те споделиха за добрата основа, която училището им е дало, за да се развиват като професионални спортисти, и за трудностите, които съотборниците им имат, съчетавайки спорта и ученето в професионални или профилирани гимназии.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.