Съд за каналджия, хванат със 7 мигранти в колата

https://crimesbg.com/regionalni/sad-za-kanaldzhiya-hvanat-sas-7-migranti-v-kolata/46356 Crimesbg.com
Съд за каналджия, хванат със 7 мигранти в колатаРайонна прокуратура – Ихтиман предаде на съд обвиняем за незаконно превозване на 7 мигранти от Афганистан през територията на страната, съобщиха от институцията.

С внесен в съда обвинителен акт Районна прокуратура – Ихтиман повдигна обвинение на П.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.Вечерта на 31.08.2021 г. полицейските служители от сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР София извършвали обход, като се движели с автомобил по автомагистрала „Тракия“. Застигнали и спрели за проверка лек автомобил, м. „Ауди“, управляван от 28-годишния П.Г. В превозното средство се намирали още седем лица. Представителите на реда не успели да установят тяхната самоличност, тъй като те не разбирали български език. Водачът също не могъл да даде обяснения за тях.

В хода на разследването са били проведени разпити с чужденците, които разкрили факти за незаконното пресичане от тяхна страна на българо-турската граница. След преминаване през охранителната мрежа те били качени в автомобила на обвиняемия П.Г. и пътували с него до спирането им от полицейските служители. Той на свой ред направил самопризнания, че приел предложението на непознато за него лице да превози седем чужденци до гр. София срещу сумата от 1000 евро. Мигрантите са били афганистански произход, като сред тях имало и две лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Предстои делото срещу П.Г. да продължи в съда.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.