“Страх” ще опита да вземе страха и на академиците за “Оскар”

https://crimesbg.com/regionalni/strah-shte-opita-da-vzeme-straha-i-na-akademicite-za-oskar/46741 Crimesbg.com
“Страх” ще опита да вземе страха и на академиците за “Оскар”
 

 


 

 

 

 

 

 

Ивайло Христов атакува за втори път заветния Холивуд

 

Филмът “Страх” на Ивайло Христов е българският избор за участие в състезанието “Оскар” догодина. “Естествено е, че се радвам на този избор, това е голямо признание за целия екип”, каза режисьорът.

Филмът разказва за безработна учителка в погранично село, през което преминават много бежанци. Тя приютява в дома тъмнокож мъж и цялото село настръхва срещу двамата.

“Страх” е избран от жури с председател кинокритика проф. Божидар Манов и в състав: Светла Ганева – оператор, Ралица Петрова – режисьор, Теодор Ушев – аниматор и режисьор, Виктор Чучков-младши – режисьор, Александър Грозев – кинокритик, и проф. Любомир Халачев – режисьор.

“Страх” се състезава само с още три филма: “Февруари” на Камен Калев, “Жените наистина плачат” на Весела Казакова и Мина Милева и “Засукан свят” на Мариус Куркински.

Ивайло Христов вече е “гърмян заек” в надпреварата за благоволението на американските филмови академици, които избират най-добрия филм за годината и раздават още куп награди на киногилдията.

На неговия филм “Каръци” беше заложено да счупи българския карък за шоуто в Холивуд през 2017 г. Не успя, защото нямаше финансова подкрепа отникъде. А на финала вече се състезават не толкова художествената сила и тематична оригиналност, а големината на рекламния бюджет.

“В България – казва Христов – няма пари за снимане на филми, ние искаме да се борим срещу големите пари на световните филмови компании. Някъде бях чел, че само коктейлите след прожекцията на един състезаващ се филм е около 24 милиона долара. Така правят хората по света, но ние сме в друг свят.”

“Страх” тръгва към крепостта, наречена “Оскар”, със самочувствието на своите създатели и с цял вагон родни и чуждестранни награди. С тях си заслужава опитът да се “вземе страхът” на американските филмови академици, видели какви ли не филми през годините.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.