Успешната ИТ кариера започва с мечтаната работа в Huawei в България

https://crimesbg.com/regionalni/uspeshnata-it-kariera-zapochva-s-mechtanata-rabota-v-huawei-v-balgariya/46489 Crimesbg.com
Успешната ИТ кариера започва с мечтаната работа в Huawei в БългарияСтипендиантската програма на Huawei SFTF е отворена за регистрация от 1 до 30 октомври 2021 г.

Мечтаете ли за успешна ИТ кариера? Huawei България предлага сега на младите ИТ таланти в България възможността да станат част от семейството на технологичния гигант, като се присъединят към ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program. Програмата има за цел да предостави на българските ИТ студенти практически умения и бизнес знания за успешна кариера.Във финалния етап ще бъдат избрани топ 50 студента, които ще спечелят стипендия, както и  възможността да се сертифицират в няколко области след обучение, ръководено от експерти от Huawei. За да достигнат до финалния кръг, кандидатите е необходимо да преминат онлайн обучение и да положат успешно финалния изпит. Тези 50 студента ще получат пълен стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и най-новия таблет HUAWEI. В допълнение 10е най-добри студенти от групата ще бъдат наградени като „golden seeds“ и ще имат възможност да започнат стаж в една от най-иновативните технологични компании в света Huawei.

Кандидатстването за програмата е лесно и изцяло онлайн. Основните изисквания към кандидатите са да са студенти на възраст под 30 години, с повишен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания. За да се присъединят към програмата, те трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на [email protected] Повече информация за програмата е достъпна на уебсайта ѝ. Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври 2021 г., а в средата на декември на официална церемония ще бъдат обявени имената на студентите, наградени в програмата.

„В Huawei вярваме, че качественото образование трябва да бъде достъпно за всички млади хора, желаещи да придобият знания, опит и да посеят семена за своето бъдеще. Искаме да създадем положително трайно въздействие и да използваме иновациите, за да се справим с глобалните предизвикателства. Нашата цел е да дадем възможност на младите таланти да обменят мнения и знания с професионалисти в ИКТ сектора“, коментира Дженсен Ли, генерален мениджър на Huawei България.

След като подадат кандидатурата си по имейл, одобрените кандидати ще трябва да се регистрират за програмата онлайн и да завършат 4 курса по ИКТ, препоръчани от Huawei. Курсовете обхващат теми като комуникация с данни, решения за съхранение, разработка на AI, алгоритми, свързани с традиционното машинно обучение и много други. Сред всички завършили успешно курсовете за самообучение и изпитите, Huawei ще избере топ 50.

„През последните години България се оказа сред лидерите в ИТ индустрията в Източна Европа. Тук работят едни от най-талантливите ИТ специалисти. В Huawei вярваме, че техните умения трябва да се развиват на ранен етап, за да станат сред най-добрите професионалисти. Секторът става все по-привлекателен за младите хора и ние искаме да им дадем необходимите знания и възможности да научат повече и да се развиват за по-светло бъдеще“, допълва Дженсен Ли.

Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която има за цел да подготви младите таланти за реалния бизнес свят, като им предостави уменията, знанията и начина на мислене, необходими, за да бъдат конкурентоспособни за работните места на бъдещето./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.