Военният министър дава подробности за разбилия се МиГ-29 край Шабла

https://crimesbg.com/regionalni/voenniyat-ministar-dava-podrobnosti-za-razbiliya-se-mig-29-kray-shabla/44975 Crimesbg.com
Военният министър дава подробности за разбилия се МиГ-29 край Шабла
 

 


 

Военният министър Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и ръководители на военни стуктури, свързани с разследването на разбилия се МиГ-29 край Шабла, ще обявят обстоятелствата, свързани с инцидента, при който загина подполковник Валентин Терзиев.

На пресконференцията е поканена и съпругата му – Димитрина Попова.

 

 

 

Преди седмица министър Панайотов обяви, че след като черната кутия на разбилия се самолет е била разчетена в Русия, полетът е възстановен до последната секунда. Той подчерта, че се потвърждават заключенията от доклада на „Военна полиция“.

Панайотов обясни, че инцидентът не е човешка грешка, а причината – загуба на пространствена ориентация, е нещо специфично. Министърът обаче призна, че в доклада е посочена и вторична причина за инцидента и че имало неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.