Ангел Джамбазки: ВМРО ще има кандидат за президент, не съм азВМРО трябва да има собствена кандидатура за президент, обяви евродепутатът от партията Ангел Джамбазки. Още обаче не били решили кого ще издигнат. Джамбазки уточни, че няма да е той

През 2011 г., както и на предишните избори през 2016 г. лично лидерът Красимир Каракачанов бе кандидат и постигна близо 15% вот. Преди 5 г. обаче патриотите бяха обединени, след тази мобилизация за президентските избори последва и успешно представяне на парламентарните и впоследствие коалиция с ГЕРБ в управлението, в което председателят на ВМРО бе вицепремиер.Сега обаче Каракачанов е категоричен, че няма да се кандидатира – вече бил уморен. 

Има „развитието на напрежението по границите на България“, коментира още Джамбазки. „Усеща се тревожност в обществото“, казва той в ефира на Нова тв. „Всяко едно съоръжение навсякъде по света се ремонтира“, допълва за.-председателят на ВМРО относно съоръженията по държавната граница.

Според евродепутата ситуацията в Афганистан тепърва ще се развива и очаква голяма бежанска вълна да мине през България. Не е много съгласен, че бежанците могат да помогнат за растежа на икономиката, защото по-голямата част от тях нямат базови умения в научните области.

Смята, че политиката за зелената енергия и големите ставки за въглеродните квоти са една от причините за по-висок ток, тъй като на заден план остават въглищните централи, които са единственият суверенен източник на полезни изкопаеми, от които България може да прави ток.

Коментарите са изключени