Андрей Чорбанов: Всеки, който се чувства застрашен, трябва да се ваксинира, ако това ще го успокоиАндрей Чорбанов смята, че цялата здравна система има нужда от радикална, каза той пред Нова тв. Според него е била нужна различна организация по време на COVID кризата. „Много от законодателните инициативни, които влязоха в здравната комисия, нямаше време да бъдат ревизирани“, обяснява Чорбанов.

На 5 октомври предстои да се представи и българската ваксина против коронавируса. Професорът каза, че всяка ваксина може да бъде безопасна и готова да действие, ако премине през всички необходими етапи. Самият той обаче не би се ваксинирал, защото изкара заболяването преди 6 месеца и все още има висок имунитет. „Антителата не са фактор, който трябва да бъде отбелязван“, обяснява той и допълва, че може би цял живот не би се ваксинирал.„Отговорността на всеки човек е да каза истината и това, което мисли“, смята Чорбанов. Според него ваксинацията трябва да бъде доброволна. „Всеки, който се чувства застрашен и ако ваксината е фактор, който ще ги успокои, трябва да я направи“, допълва той. .

Чорбанов не е съгласен, че с ваксинирането ще се намали броя на хората, които изкарват вируса тежко както и смъртността.

Коментарите са изключени