Близо една четвърт от населението на страната се е преброило онлайнПреброилите се електронно към момента са 1 707 458 души, показват данните към 6.00 часа тази сутрин, съобщиха от Националния статистически институт. За денонощие са се преброили 100 000 човека. Преброени са и 686 459 жилища, в които живеят 748 748 домакинства.

С най-ниски темпове върви електронното преброяване в областите Кърджали, Разград и Силистра. В Кърджали преброените електронно все още не са достигнали една десета от населението в областта.

Първите три места по най-голям дял от населението, които са се преброили онлайн, продължават да държат София (42,8 на сто), Варна (31,2 на сто), Габрово (26,4 на сто). Веднага след Габрово само с 0,1 на сто разлика се нарежда Русе, пише БТА.Към момента картата, с която се изследват нагласите за миграция, са попълнили 1762 души в цялата страна, съобщават от националната статистика. На въпросника за репродуктивното поведение са отговорили 790 човека. Изследванията на раждаемостта и репродуктивните нагласи, както и за миграцията и миграционното поведение на хората в България са извадкови и се провеждат успоредно с преброяването. Близо 44 000 случайно подбрани домакинства в цялата страна ще могат да попълнят една от двете анкетни карти.

Коментарите са изключени