Близо 200 пътищари блокираха южния вход на Велико Търново, искат си паритеБлизо 200 работници от „Пътни строежи – Велико Търново“ блокираха за 15 минути международния път Русе – Свиленград при южния вход за Велико Търново. Образува се километрични тапа от тирове и коли на юнжия пътен възел, откъдето се минава и в посока Габрово и прохода Шипка.

При засилено полицейско присъствие работниците излязоха на платното и спряха движението по международния път, притеснени за поминъка на семействата си. „Нямаме от доста време пари за пътищата, които сме изградили до сега. Не се ли плати, просто се срива цялото пътно строителство в България, не само при нас“, коментираха недоволните.Близо 30 млн.лв. са неразплатените пари от държавата към търновската фирма за зимната поддръжка и извършени пътни ремонти. Това поставя под въпрос бъдещето на дружеството, притесняват се  управителите Филип Маринов и Румен Игнатов.

„В нашата фирма има 460 човека. Платени са им заплати, данъци, осигуровки, но за следващия месец вече не можем да гарантираме“,  казаха те.

От понеделник „Пътни строежи – Велико Търново“ започват работа по ремонт на 22 километра от северната страна на Прохода на републиката, който се затваря за всички автомобили. Възлагане има,  плащане няма, а стойността на дейностите е 2.1 млн.лв.

Коментарите са изключени