Българите с най-слаб интерес в ЕС към ваксинацията срещу коронавирусаСпоред резултатите от проучване на Евробарометър четири страни членки на Европейския съюз – България, Литва, Хърватия и Словения са най-незаинтересовани от ваксинация против КОВИД-19, съобщиха МИА и ХИНА.

Около 25 процента от анкетираните в тези държави са заявили, че никога няма да се ваксинират, предаде БТА.В България този процент е най-висок 26 на сто, в Литва и Словения – 24 на сто, а в Хърватия – 22 на сто, сочи проучването, което е било извършено на терен в периода юни – юли.

Най-много са ваксинираните в Малта, Холандия и Ирландия – 87 процента, следвани от Белгия – 86, Испания – 85, Швеция – 84 процента и Дания – 83 процента.

Средно в ЕС 69 процента от анкетираните казват, че биха искали да бъдат ваксинирани колкото се може по-скоро или че вече са били имунизирани. 9 на сто са казали, че смятат да се ваксинират през тази година, 11 процента – че ще го направят „по-късно“, а 10 процента – че „никога“ няма да го направят./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени