Варна реализира 35 000 нощувки от дентален туризъмМинимум 35 хиляди нощувки от дентален туризъм ще бъдат реализирани в хотелите в община Варна през тази година, съобщи по време на туристическото изложение ТУРИЗЪМ ЕКСПО Дестинация Варна Мариян Николов от отдел „Продажби за немски пазар“ към водеща клиника във Варна.

През тази година денталната клиника вече е обслужила 5 077 души, а до края на годината се очаква бройката да нарасне на 5 500 души. Престоят им е 7-дневен, като голяма част от гостите отсядат в хотели във Варна и близките курорти Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена.Николов посочи, че реализираните нощувки са много повече, тъй като всеки втори клиент на клиниката е придружаван от поне един човек, а понякога пристигат у нас и със семействата си, тъй като комбинират лечението си с почивка.

Медицинският и здравен туризъм е една от алтернативите за разширяване сезона и подобряване на имиджа на Дестинация Варна. Авторитетни медии като RTL, DW и др. са излезли с поредица от публикации и интервюта с гости в Св. Св. Константин и Елена. С нова усмивка и здрави зъби те са споделили, че си тръгват от страната ни като доволни клиенти с много нови емоции. По време на престоя си те имат разнообразни екскурзии, посещават събития и ползват туристически обекти с намаления. Един от клиентите на клиниката е бил известен водещ на немския тв гигант.

Коментарите са изключени