Вижте как антиваксъри атакуват пункта за ваксинация във ВарнаВидео, което показва атаката на антиваксъри срещу линейка за ваксинация във Варна обикаля социалните мрежи. То е публикувано от самите антиваксъри под заглавие „Престъпни медицински експерименти“ и в него те се хвалят с „героичната си постъпка“. Вижда се и как полицията им съдейства като проверява не тях, а медиците. 

Екшънът се разиграва пред линейка на входа на Морската градина пред очите на десетина души, чакащи да си сложат инжекция.Трима души антиваксъри, представящи се като Комитет за спасени-Варна, искат да им бъде предоставено разрешителното за поставяне на ваксина и партидния й номер, но не го получават. В разговор с главния лекар, координираш ваксинацията на пункта в линейката, обясняват, че без тях медицинските лица извършват престъпление.

„Това е престъпление по Наказателния кодекс, хората откъде да знаят какво им инжектират, може да е хероин“, казва адвокат Никола Николов. Отговорът, че ваксините са дадени от РЗИ, не успокоява антиваксърите, които викат полиция. Униформените снемат самоличността на медицинските лица и започват да правят опис на лекарствата, заради което се налага прекратяване работата на пункта.

Антиваксърите обявяват, че ще подадат жалба до МВР и прокуратурата. Освен липсата на разрешително за поставяне на ваксина, притесненията им били, че пунктът е в линейка, а на деца и възрастни се поставяли еднакви дози ваксина.

Жалко, че ще го отнесат хората от линейката, на които просто е наредено да поставят инжекциите, коментираха протестиращи. В мрежите хората питат защо полицията, вместо да се занимава с антиваксърите, проверява медиците.

Коментарите са изключени