ГЕРБ обявява президентската си двойка до края на другата седмицаГЕРБ ще обяви президентската си двойка до края на другата седмица. Това каза пред Нова тв Димитър Главчев, който е председател на 44-ия парламент.

В момента колебанията в ГЕРБ са дали настоящата кандидатура да е ярка партийна фигура, или – не, разкри той.„Не изключвам диалог с всички, но най-важното е да има редовно правителство, защото няма нищо по-лощо от служебно и гражданите ще го разберат. В такава ситуация управлението е безконтролно“, допълни той.

Според него никой няма да има сам след изборите 121 гласа в парламента, поради което ще трябва да се търси диалог, за да има правителство.

За Главчев естествени партньори са „Демократична България“, с които са заедно в ЕНП, а за новата формация на Петков и Василев той смята, че твърде широко са разтворили ветрилото и сякаш искат да привлекат избиратели от ляво и дясно, но дори и с тях е нужно да се води разговор.

Димитър Главчев пожела да нямаме парламенти като 45-ия и 46-ия, като отбеляза, че изглежда оценката на всички в това отношение е близка.

Коментарите са изключени