Гешев събра пловдивски прокурори на Цигов чарк за изборитеГлавният прокурор Иван Гешев събра прокурори и следователи от апелативния район на Пловдив в курорта Цигов чарк във връзка с предстоящите избори за президент и Народно събрание, съобщиха от прокуратурата. Акцентът в разговорите бил противодействието на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите във връзка с предстоящия вот.

Главният прокурор обърнал внимание и върху ролята, които правоохранителните органи имат за недопускане на нарушения в Закона за движение по пътищата във връзка със зачестилите тежки катастрофи.Друг акцент в срещата бил поставен върху водещата роля на прокурорите по места в борбата срещу конвенционалната престъпност.

„Още преди година и половина Прокуратурата е представила конкретни експертни предложения за законодателни изменения, приемането на които би имало силен превантивен ефект“, припомни Гешев.

Роля на прокурорите по места в борбата срещу конвенционалната престъпност, беше друг важен акцент от срещата./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени