Дългогодишен музеен директор майстори накити и сувенири от дървесинаДанчо Данев, който в продължение на 20 години беше директор на националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ в Казанлък, сега майстори накити, аксесоари и сувенири от декоративна дървесина. Най-често използва орех, слива и череша, като сам си набавя материалите.

„Явих се на изпит в Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти още през 1995 г., докато бях директор, защото знаех, че няма да съм вечно на директорското място. С накитите се заех, след като се пенсионирах преди две години, но предварително си бях оборудвал и дърводелска работилница в родния си град Шипка. Докато бях директор, като историк ползвах наследството от единия си дядо, който беше много умен човек. Сега се налага да проявявам сръчност, която наследих от другия си дядо, който умееше да прави всичко с ръцете си“, обясни Данчо Данев пред „24 часа“.

За последно той представи продукцията си на специалния базар на народните занаяти, който беше организиран в Стара Загора за Деня на града 5 октомври. Щандът му с изящни изделия от дърво – гривни, обеци, медальони, шноли, лъжици и други дървении предизвика интереса на посетителите./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени