Кирил Петков: Не трябва да караме хората да гласуват за неестествени конфигурацииСпоред Кирил Петков коалиция с ГЕРБ и ДПС на новия им проект с Асен Василен новия проект „Продължаваме промяната“ към момента не е възможна, но не се изключва провеждане на разговори и с тях при промяна в позициите и отношенията между партиите. По думите му пред Българската национална телевизия трябва да се говори за принципите, а не за „брандовете“ на партиите и когато има проблеми, те да се казват точно и ясно.

Кирил Петков обясни, че не е отказал коалиция на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а е уточнил, че не трябва да са с общи листи и да се споразумеят за общи принципи.„Аз ги виждам – Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно, където трябва да се споразумеем за общи принципи за едно бъдещо коалиционно управление“, каза Петков.

Не трябва да караме хората да гласуват за някаква конфигурация, която е неестествена за тях, трябва да имат избор между ляво, център и дясно, но да са сигурни, че ние сме се разбрали върху общите принципи за бъдещото управление, така че да са сигурни, че след изборите няма да има дескоодринация, допълни Петков.

„Средна европейска класа“ избрахме през човек. Аз лично Косьо Бачийски го познавам, виждах неговите битки в Бургас, включително с Росенец и летището в Бургас – там минахме от човека към партията, не от партията към човека. „Волт“ ни хареса заради техните общи перспективи за развитие – там се говори за кръгова икономика, за прозрачност, за електронно управление“, обясни Кирил Петков.

Ще има още партии в коалицията, те ще са малки, но трябва да имат общи цели – „не“ откъм средства, „не“ откъм правене на листи, но „да“ откъм продължаване на промяната заедно, каза още Петков.

„Уникална е цифрата 9%, когато още няма партия, няма структури, има само двама човека, които хората са видели във времето, че сме постигнали доста неща за четири месеца. И ние казваме, че тези четири месеца ще ги направим четири години“, заяви той.

Коментарите са изключени