Москов и Цветанов преговарят за коалицияИма разговори за принципи с републиканците на Цветан Цветанов, но и с други формации. Така бившият здравен министър и настоящ лидер на консервативната дясна партия КОД Петър Москов призна, че преговаря за коалиция с „Републиканци за България“.

КОД говори с различни партньори с основното разбиране, че изборът е между дясното консервативно и лявото, другото го видяхме, каза Москов пред БНТ.Познавам Асен Василев и Кирил Петков, уважавам ги, те са подготвени и амбициозни хора. но са толкова леви, колкото е лява дясната ми обувка – така Москов коментира заявката на новия им проект, че ще работят с десни инструменти за постигане на леви цели. Оттам нататък не искам да кажа нищо, освен че е тъжно да бъдат използвани в реализиране на политическите цели на президента Радев, добави той.

Партията мандатоносител на „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри „Средна класа“ бе партньор именно на КОД на последните избори.

Искам друг президент, каза още Москов. А от гледна точка на почтеността – на мен Корнелия Нинова например ми изглежда почтена, чисти си партията, води някаква целенасочена политика. но тома, че е почтена, не може да я направи мой политически съмишленик, та тя иска да вдига данъци.

Според Москов сегашният скок на цената на електроенергията е политиката на левицата в Европа, която преди 10 години казала, че трябва да пазим природата и да сменим енергоизтониците и надделяла над дясното разбиране, че трябва да имаме силна икономика, преди да затваряме въгледобива. Не е причината в КЕВР, а в парите от квотите, които отиват в политическите покровители на тези хора. В България – на г-н Прокопиев и други спонсори, които имат фотоволтаици.

Целите на Зелената сделка трябва да бъдат постигнати, но след като излезем от ковид кризата. След като Полша е дала 2050 г. като дата за затваряне на мините, и ние трябва да дадем такава, заяви още Москов.

Коментарите са изключени