На конгреса на БФС – само със сертификат или PCRКонгресът на БФС на 12 октомври може да се проведе, при положение че делегати и гости имат сертификат за ваксинация или прекаран коронавирус, или отрицателен PCR, направен минимум 72 часа преди събитието. При това положение отпадат всички ограничения, предвидени в заповедта на министъра на здравеопазването за не повече от 30 човека при подобно събитие.

За конгреса от футболната ни централа трябва да информира задължително столичната РЗИ, която ще изпрати проверка в зала 1 на НДК. При положение че бъдат открити хора без сертификат и тест, то съюзът е заплашен от глоба.Крайният срок за издигане на кандидатури за президент е 27 септември според устава на футболния съюз. Това трябва да стане до 17 часа или края на работното време.

До момента единствената издигната официално кандидатура е на Димитър Бербатов, който бе подкрепен от елитните ЦСКА, “Пирин” и “Берое”.

Очаква се кандидатурата на Борислав Михайлов да бъде издигната от сегашния Изпълком на БФС, като да бъде подкрепена от “Славия” и други отбори.

Все още не е ясно дали ще има и други кандидати. Преди месеци Христо Порточанов твърдо бе решен да се кандидатира, но в последните дни няма никаква активност от негова страна.

Босът на “Локо” (Пд) Христо Крушарски също се бе заканил да се кандидатира, но в крайна сметка би отбой.

Общото събрание бе свикано през съда, след като изпълкомът реши да не приеме подписката на клубовете, които поискаха извънредната сбирка и подкрепиха Димитър Бербатов.

По принцип има свикан и редовен конгрес за март догодина, чията съдба е прекалено неясна и вероятно ще бъде отменен след края на този на 12 октомври. (24 часа)

Коментарите са изключени