Окървавена банкнота и брадва издали рецидивиста, пребил жена в ШуменскоРецидивист с 16 присъди преби 82-годишна жена за 200 лева. Нападението става на главната улица в шуменското село Тодор Икономово. 44-годишният извършител е задържан, а жената е приета в болница с фрактури на ръка и ребро. Мъжът отричал да е виновен, но намерените у него окървавени пари и брадва с ДНК на жертвата доказали, че именно той е посегнал на възрастната жена, предаде NOVA. 

Пръв на помощ на 82-годишната бивша учителка се притича съседът й бай Пенко.„Той тази врата се е мъчил да отвори – следите остават. Идва тука, отключва и започва меренето”, разказва той.

„Видяла мъж с маска в дома си. Той е отправил заплахи и е поискал да му даде пари. Жената се е опитала да му се противопостави и е взела брадвичка. Мъжът обаче ѝ отнема брадвичката и ѝ нанася удари с ръце в областта на главата и тялото”, обясни директорът ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов.

Престъпникът взел 200 лева и златни накити, след което си тръгнал. А пребитата жена успяла да повика помощ.

„Когато отидох, тя си беше в стаята, после излезе, в коридора седна и започна: „Уф, пребиха ме, ритаха, какво ли не правеха. И много ме боли ръката”. То се оказа, че те са я трошили, душили”, разказва още съседът.

Когато го арестували, 44-годишният мъж отричал да има нещо общо с престъплението. Окървавена банкнота и брадвата с негова ДНК обаче го уличили. А в досието му има 16 присъди. За последно е бил в затвора през 2018 година.

„Към настоящия момент има висящо производство към Районен съд Провадия, което е за кражба – рецидив. Той не се е явил на съд и по тая причина е обявен за издирване”, каза Орлин Куздов от Окръжната прокуратура в Шумен.

Рецидивистът е задържан за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, го очаква затвор от 5 до 15 години.

Коментарите са изключени