Отказаха регистрация на листата на ДБ в Стара Загора заради електронни подписи на лидеритеРайонната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира листата на „Демократична България“. Мотивът е, че кандидатската листа и пълномощното не са подписани собственоръчно от съпредседателите на  обединението Христо Иванов и Атанас Атанасов, както изисква Изборният кодекс. Вместо това върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване.

В решението на комисията се посочва, че водачът Атанас Славов, който е преподавател в Софийския университет, е поканен да завери документите, но той е обявил, че не е необходимо. След това юристът от ДБ Надежда Йорданова е изпратила по мейл допълнителни документи, но адресът не бил посоченият за официален от обединението. Магдалена Овчарова от „Демократична България“ занесла флаш памет с документи, но в 18.02 часа.Решението на районната комисия може да бъде обжалвано в тридневен срок. Това ще бъде сторено, заяви Надежда Йорданова.

„В рамките на няколко часа се сблъсках с 19 и 21 век. Подготвяме много подробна и аргументирана жалба. В ЦИК има грамотни професионалисти, които ще могат обективно да обсъдят обстоятелствата. Дано само имат време, защото са свръх натоварени от какво ли не“, написа в профила си във фейсбук Йорданова./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени