Още 7 паралелки в Търновско минават онлайн заради COVIDЗа периода 10.09.2021 г. – 23.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 372,6 на 100 хил. души население, съобщава РЗИ.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 85 нови случаи на COVID-19. 

COVID-19 продължава да пълзи в училищата. Регистрирани са заболели ученици: от 10 клас в Гимназията по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“; от 8 клас в СУ „Проф. Асен Златаров“ и от 4 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Горна Оряховица. Положителни проби за коронавируса са дали също петокласник и дванайсетокласник  в СУ „В. Благова“ гр. Велико Търново. Заразени са още възпитатели от ОУ „Бачо Киро“ гр. Велико Търново, Основното училище в с. Камен и детската градина в с. Върбица. Във връзка със случаите под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата и детското заведение, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината.Към днешна дата в болници са настанени180 пациенти с коронавирусна инфекция. В домашна изолация се лекуват 809 души. 

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани три починали лица от област Велико Търново – една жена и двама мъже, посочват здравните власти

Коментарите са изключени