Петков и Василев обещаха на търновци чисто нови хора в листитеЧисто нови хора в листите на „Продължаваме промяната“ обещаха на великотърновци Кирил Петков и Асен Василев. Бившите служебни министри пристигнаха за среща със съмишленици и симпатизанти и първият въпрос, с който бяха атакувани от пенсионерка бе дали в листите им ще фигурират хора, които на всеки избор са все там?“ „Не, категорично, чисто нови хора ще са“, отсече Кирил Петков. Разходката на двамата по главната улица на старата столица предизвика истински фурор и обърка трафика към старата част в гъмжилото от туристи и местни, излезли на разходка в неделния следобед.

Изцяло от дарения ще издържат кампанията си за предстоящите избори Кирил Петков и Асен Василев. „Доста наши приятели, познати, съмишленици решиха, че ще дарят средства. Сумите варират от малки дарения, буквално 100-200 лв., до доста по-големи дарения, но всички са от хора, които покриват нашия критерий. Повечето са от ИТ фирми в София, които казаха:“Ние не можем да скочим с вас директно, но бихме ви подкрепили, защото вярваме във вас“, обясни Кирил Петков.

„Нашата цел е да бъдем първа политическа сила и оттам нататък трябва да има 121 депутати, които са готови да подкрепят това, което слагаме на масата и започваме да преговаряме като принципи на управление“, каза екс икономическият министър от първия служебен кабинет.

И във Велико Търново Асен Василев изложи основните им икономически виждания: „Без да се вдигат данъците, да си ги съберем всичките, след това да спрем течовете в системата, така че парите наистина да останат в бюджета и те да могат да се разходват така, че да си оправим образователната система, здравеопазването и да направим инфраструктурата така, че всеки да може да стигне до добро здравеопазване и добро образование за не повече от половин до 1 час“.

„Понеже дойдохме от Хасково, Стара Загора и трябваше да минем през Балкана. Ами този тунел под Шипка трябва вече да стане! Това не може да го чакаме още 10-15 г. и все да не става“, вметна Петков. И допълни, че трябва не само един, а поне 3 тунела, така че Южна и Северна България да бъдат свързани.

„Преди това обаче първа задача е 121 депутата, нула корупция, защото когато харчим парите за инфраструктура, те трябва да отиват там, а не за джобовете на няколко избрани фирми“, каза Кирил Петков.

Запитан какви трябва да бъдат мерките, за да се овладее кризата в енергетиката, Асен Василев посочи, че трябва да си вземем евтиния азерски газ, да се пуснат каскадите от 1 гигават и това вече драстично ще стабилизира цените. И трябва да се пуснат дългосрочни 6 или 12-месечни договори, които да покриват 80% от потреблението. Ако тези 3 неща се направят няма да имаме шокова цена на тока през зимата. Ако не се направят, шансът да имаме шокова цена е много голям“, предупреди бившият служебен финансов министър.

Петков и Василев обявиха, че до края на следващата седмица ще обявят водачите във всяка от листите. „Водачът в Търново ще е родом от Велико Търново и ще има много добра кариера извън политиката“, очерта профила Кирил Петков, но не посочи конкретно име. Сред множеството обаче шушукаха, че избраният е младият архитект Йордан Терзийски, който сам разказа, че се познавал с двамата от 2017 г., когато бил на курсовете на Харвардци.

Предприемач в сферата на технологиите подари 3Д пъзел на Кирил Петков

Предприемач в сферата на технологиите подари 3Д пъзел на Кирил Петков СНИМКА: Дима Максимова

Пенсионирана учителка бе подготвила за екс служебните министри китки здравец

Пенсионирана учителка бе подготвила за екс служебните министри китки здравец СНИМКА: Дима Максимова

Симеон Митев, който се завръща след 15 г. в Германия, доведе сина си

Симеон Митев, който се завръща след 15 г. в Германия, доведе сина си СНИМКА: Дима Максимова

Коментарите са изключени