Планински села са заплашени от изолация заради пропаднал пътПланински села са заплашени от изолация, след като от няколко години пътната настилка до тях е в лошо състояние.

Образувалото се пропадане на пътя от с. Лакатник до с. Миланово е затворило едното платно, а жителите на близкото село се притесняват, че той може да се разруши изцяло.„Проблемът започва от 2019 г., тогава имаше малък отвор, но започна пропадане и се отвори голяма дупка. Бяха подадени няколко сигнала, но нямаше реакция. През септември 2020 г. пуснах писмо и до АПИ, отговора на което получих много по-късно – на 26 май 2021 г. Отговориха, че ще бъде извършен цялостен ремонт на пътя от с. Лакатник до местността Крушите“, разказва кметът на селото Веселин Петков.

През юли тази година Петков подава сигнал и до министъра на регионалното развитие, като жителите на селото се надяват това да предизвика реакцията на институциите, тъй като пътят е започнал да пропада и от двете страни.

През зимата обстановката се усложнява допълнително, заради излизащата на платното вода и образуването на поледици, които са предпоставка за пътни произшествия.

От АПИ казаха за bTV, че вече има одобрен проект за ремонт на 12-километровата отсечка, както и на повредения водосток при с. Миланово, чиято стойност е 10, 5 млн. лв. с ДДС и след осигуряване на необходимите финансови средства строително-монтажните работи ще бъдат възложени.

Коментарите са изключени