Пожарникари пренасят 200-килограмов мъж с COVID до болницата в ТърновоТърновски пожарникари помогнаха на спешни медици да пренесат 200-килограмов мъж с тежка коронавирусна инфекция до областната болница.  В понеделник срещу вторник през нощта състоянието на човека се влошило и той получил силен задух. Потърсил помощ на телефон 112.

Екип на Спешния център във Велико Търново отишъл на адреса, но се оказало, че няма как да смъкнат с носилка тежкия пациент от високия етаж, на който живеел. Болният събрал сили да влезе в асансьора, но на входа на блока се свлякъл на земята. За медиците и шофьора на линейката било непосилно да го вдигнат, за да го пренесат до реаномобила и потърсили подкрепление от противопожарната служба.  През цялото време подавали кислород на пациента до идването на пожарникарите. Те го пренесли до линейката и успели да го транспортират до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.Пациентът е приет в реанимация, в тежко състояние и с опасност за живота.

Това е пореден случай, в който пожарникари са рамо до рамо с медиците в пандемията.  През декември 2020 г. , екипирани със специалните защитни скафандри, те превозиха друг 150-килограмов мъж с коронавирус от Белодробната болница до областната болница във Велико Търново.

Коментарите са изключени