Посрещнете есента с „Клетниците“ и „Баща ми, бояджията“ в Софийската операМащабна постановка с разтърсваща емоция очаквайте на 23, 24 и 25 септември от 19 часа в голяма зрителна зала в Софийската опера. Най-играният мюзикъл на всички времена – „Клетниците“ отново е на сцената.

Музиката на Клод – Мишел Шьонберг и адаптацията на текстовете на Ален Бублил, пресъздават революционния устрем във Франция от времената на поредната трансформация в държавното управление на страната, описани в едноименния роман на Виктор Юго. Основният разказ в него се гради около образа на бившия затворник Жан Валжан, който вижда силата на доброто в света, въпреки че не може да избяга от тъмното си минало. Започвайки през 1815 г. повествованието достига своята кулминация през 1832 г. с Юнското въстание в Париж на барикадите като следва живота и отношенията на няколко персонажа, и конкретно страданията на бившия каторжник Жан Валжан и неговото изкупление.Постановката „Клетниците“ е на сцена над 30 години с повече от 10 000 представления, видяна от над 60 милиона зрители в 42 страни и изпята на 22 езика!

В образа на инспектор Жавер отново ще се превъплътят Орлин Павлов и Атанас Сребрев, Владимир Михайлов е в ролята на Жан Валжан, Весела Делчева – Фантин, Пламен Гранжан – Тенардие, Весела Янева и Юлиана Тодорова- Мадам Тенардие и още много изключителни артисти. Режисьор Пламен Карталов, диригент Игор Богданов.

Пренесете се назад в българското време с учителя по история г-н Андреев и запейте заедно с нас „Темпо, темпо, боядисвай“, „Ний сме попови лъжички“, и „Надеждата свършва, но идва надежда“!

Преживейте сюжета на един от най-обичаните филми на българското кино – „Баща ми бояджията“ от Петър Ступел и Константин Драгнев на сцената на Софийската опера, в който доброто възтържествува над наглостта и високомерието.

Гледайте мюзикъла „Баща ми бояджията“ по сценарий на Васил Цонев и стихове на Кръстьо Станишев на 27 и 28 септември. В главната роля Калин Врачански като учителя Андреев и със специалното участие на Славчо Пеев в ролята на Фабриканта Маринов. Режисьор и сценография Пламен Карталов, диригент Светослав Лазаров.

Коментарите са изключени