Студентите по медицина в Плевен временно на онлайн обучение след пожараСтудентите по медицина в Плевен временно преминават на онлайн обучение след пожара. Огнената стихия е засегнала около 800 кв. м. покривна част. Вода, която е използвана за потушаване на пожара, също е нанесла щети.

„Има материални щети в една от големите зали на университета, но те ще бъдат отстранени след няколко дни. Очаквам след 10-ина дни да се върнем към присъствено обучение”, каза по Нова тв ректорът на университета проф. Добромир Димитров. В следващите два дни и идната седмица студентите ще бъдат в онлайн обучение.Най-вероятната причина за инцидента, според ректора, е припламване на искра по време на ремонтни дейности.

В социалните мрежи се разпространи информация, че цялата литература е изгоряла. Ректорът подчерта, че библиотеката към висшето учебно заведение е непокътната. 

Ректоратът ще бъде затворен за следствие за 48 часа. В него няма да бъдат допускани студенти и преподаватели, а само служители, които са на повикване. Студентският съвет към университета е организирал акция по набиране на доброволци. Около 100 души ще се включат в разчистването. Покривът е бил застрахован. Днес на място ще се извършват огледи от застрахователите и разследващите органи.

Коментарите са изключени