Хамилтън се изложи в Сочи, стартира едва четвърти7-кратният световен шампион Луис Хамилтън се изложи здраво и ще стартира едва четвърти в Гран при на Русия в Сочи. В края на квалификацията всички решиха да сложан гуми за сух асфалт. При влизането в бокса Хамилтън удари стената и потроши предния нос на болида си. Механиците нямаха нов. Заради това го забавиха, както и да направят място на Валтери Ботас. Хамилтън остана без достатъчно време да загрее гумите и в бързата си обиколка се завъртя.

Така първи утре потегля Ландо Норис с „Макларън“. До него ще е Карлос Сайнц с „Ферари“, а третото място е за сензацията Джордж Ръсел с „Уилямс“. Ръсел първи рискува с гумите за сух асфалт и спечели.

Цял ден в Сочи валя пороен дъжд. Заради това пропадна третата тренировка и състезанието във Формула 2. За Формула 1 обаче пороят спря. Квалификацията стартира с гуми за мокър асфалт, а трасето постепенно изсъхна и даде шанс за последните промени.Съперникът на Хамилтън за титлата Макс Верстапен смени двигател и утре стартира последен. Заради това той не кара въобще в квалификацията. С него ще е и Шарл Люклер от „Ферари“, който обаче кара само през първата част и също се прибра в бокса.

Коментарите са изключени