ЦРУ с ново звено, което ще се занимава само с КитайЦентралното разузнавателно управление на САЩ обяви, че създава ново звено, което ще се фокусира единствено върху Китай и предизвикателствата за националната сигурност, идващи от азиатската страна, предаде Ройтерс.

В съобщението си ЦРУ нарича правителството на Китай „най-важната заплаха, пред която са изправени САЩ“, съобщи БНР.Центърът „Мисия Китай“ е формиран, „за да отговори на глобалните предизвикателства, създавани от Китайската народна република, които преминават през всички области на мисията на агенцията“, посочва американската служба.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс подчертава, че заплахата идва от правителството на Китай, а не от китайския народ, като целта на новото структурно звено е да обедини работата на разузнавателната агенция по Китай.

Центърът „ще усили нашата колективна работа по вай-важната геополитическа заплаха за нас през XXI век – все по-неприятелско китайско правителство“, казва Бърнс. Той добавя, че ЦРУ ще продължи да се фокусира върху „агресивната Русия, провокативната Северна Корея и враждебния Иран“./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

Коментарите са изключени