Китай затяга отново мерките срещу добива на криптовалута

https://crimesbg.com/po-sveta/kitay-zatyaga-otnovo-merkite-sreshtu-dobiva-na-kriptovaluta/45276 Crimesbg.com
Китай затяга отново мерките срещу добива на криптовалута
 

 


 

Китай ще затегне мерките срещу добива на криптовалута като част от усилията на страната да спести енергия и намали въглеродните емисии, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на Националната комисия за развитие и реформи в петък.

Извличането на криптовалута е енергоемко, генерира високи въглеродни емисии и допринася малко за икономиката. По тези причини правителството ще засили регулирането на целия процес на добив на все още съществуващите до момента мощности и в бъдеще повече няма да позволява разкриването на нови, се казва още в съобщението, предава радио „Китай“.

 

 

 

Забраната за нови проекти за добив на криптовалута ще се разглежда като критерий за оценка на ефективността на властите по места за пестене на енергия. Те също така трябва да „премахват“ такива дейности, ако попаднат на тях.

Трябва да се прави разграничение между извличането на криптовалута и други дигитални индустрии като блокчейн, големи данни и облачни изчисления, като същевременно не бива да се допуска добив на криптовалута, маскиран като развитие на дигиталната икономика.

Компаниите за производство и пренос на електроенергия нямат право да предоставят електричество на „миньори“ на криптовалута и всяка форма на фискална или финансова подкрепа за стартиране на нови проекти в сферата се забранява, според съобщението.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.