Премиерът на Италия: Разговори с талибаните не означава признаване на правителството им

https://crimesbg.com/po-sveta/premierat-na-italiya-razgovori-s-talibanite-ne-oznachava-priznavane-na-pravitelstvoto-im/46753 Crimesbg.com
Премиерът на Италия: Разговори с талибаните не означава признаване на правителството им
 

 


 

Необходимостта да се поддържат контакти с талибаните не е равнозначна на признаване на правителството им. Това заяви днес италианският премиер Марио Драги след виртуалната среща на лидерите на страните от Г-20, посветена на Афганистан, съобщи Ройтерс, предаде БТА. 

Драги изтъкна, че виртуалната среща е била успешна, въпреки че в нея не са взели участие ключови лидери като китайския президент Си Цзинпин и руския президент Владимир Путин.

 

 

 

„Това е първата мултилатерална реакция на афганистанската криза.  Мултилатерализмът се завръща, трудно, но се завръща“, заяви Драги пред журналисти след видеоконференцията.

Участниците в срещата са постигнали единодушие, че трябва да бъдат предприети мерки за справяне със задълбочаващата се хуманитарна криза в Афганистан и във връзка със защитата на жените в афганистанското общество, подчерта италианският лидер.

„Много е трудно да се намери начин да помогнеш на хората в Афганистан, без да бъдат замесвани талибаните“, каза Драги.

Драги заяви, че лидерите са били известени предварително, че Си Цзинпин и Владимир Путин няма да участват в срещата и че причините за отсъствието им не са политически.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.