Производството и разпределението на ток и газ поскъпнало с 31,3 на сто през август

https://crimesbg.com/po-sveta/proizvodstvoto-i-razpredelenieto-na-tok-i-gaz-poskapnalo-s-313-na-sto-prez-avgust/46319 Crimesbg.com
Производството и разпределението на ток и газ поскъпнало с 31,3 на сто през август
 

 


 

Повишение на цените с 31.3 на сто е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия, и газ през август. Общият индекс на цените на производител в промишлеността през миналия месец се увеличава със 17.9 на сто, в сравнение със същия месец на 2020 година, съобщи Националният статистически институт. Нарастване на цените е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия, и газ – с 31.3 на сто, в добивната промишленост – с 14.1 на сто и в преработващата промишленост – с 13.9 на сто.

Общият индекс на цените на производител в промишлеността през август се увеличава с 3 на сто спрямо предходния месец. Повишение е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия, и газ – с 12.7 на сто и в преработващата промишленост – с 0.4 на сто, докато в добивната промишленост е отчетено намаление – със 7.4 на сто.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.